DVD 52 mins
KISS - Kiss Loves You
Fan4Fan (2004)
In Collection
#1082

My Rating:
6

Seen It:
Yes
Musical
USA  /  English

Kiss Loves You
Documentary bout the cult of KISS, Interviews and clips , Ducumented by Jim Heneghan, who collected material for this movie during a period of 8 years,
Interviews with Cover bands like Strutter, Hotter than hell. Kiss Conventions etc.

Produced by SVT (Swedish Television)

Really good entertainment


Kiss Loves You
Kiss är ett fenomen. Bandet slog igenom 1974. Med sina monsterkattsminkningar, utflippade scenkläder och spektakulära scenshower etsade de sig fast hos den unga publiken världen över. 1976 var de större än Rolling Stones. Fortfarande håller de greppet om en stor skara hängivna fans, både gamla och nytillkomna. Svenskamerikanske Jim Heneghans dokumentär utforskar fansens bindning till Kiss under en tioårsperiod som var avgörande för bandets karriär.

Fansens dyrkan är av närmast religiös karaktär till en grupp som mest blev känd för sina teatraliska scenframträdanden. Filmaren Jim Heneghan blev själv en frälst Kiss-fan som liten grabb i New York. Han fängslades av förgrundsfiguren Gene Simmons viftande med sin extremt långa tunga, blodspottandet, eldstormsnumren och gitarrkrossandet.

Numera har han distans till idolerna, men fascineras av de fanatiska fansen. Han började filma sin dokumentär 1994 vid det årliga Kiss Convention i New Jersey och avslutar åtta år senare på samma plats.

Jim Heneghan släpper in tittarna i en okänd värld på de stora Kiss Convention-samlingarna dit horder av dyrkande sminkade fans från hela USA och andra delar av världen samlas. I dess hägn har också en hel industri vuxit upp.

Rivaliserande tribute band (Kiss-coverband) tjänar pengar på att låta exakt som Kiss, ton för ton. Här finns också den självutnämnde fanatiska Kiss-familjen med pappa, mamma, morbror och den 4-årige sonen i full Kiss-sminkning. Bill Baker är en ung man som spelar i ett Ace Frehley (Kissgitarrist) tribute band och som imiterat Ace sedan barnsben och till slut nått målet: vänskap med idolen. De dyrkade lever dock inte alltid upp till förväntningarna och skapar besvikelse hos dyrkarna.

Kiss Loves You producerades 2004 för Sveriges Television av Jim Heneghan, som sedan flera år är bosatt i Sverige.

Edition Details
Region Any Region
Date 2004
Standard Features
Menus and Chapters
Layers Single Side, Single Layer
Discs 1
Personal Details
Links IMDB

Technical
Sat > DV > MPEG2 > DVD-R